Z racji tego, że w teście nie zawarłem wszystkiego i pewnie i wielu rzeczach zapomniałem to chętnie odpowiem w tym wątku na wasze pytania odnośnie tego telefonu.
Zapraszam.
|
OpenMobile on Facebook
|
Samsung Wave - pytania i odpowiedzi.Samsung Wave - pytania i odpowiedzi.Z racji tego, że w teście nie zawarłem wszystkiego i pewnie i wielu rzeczach zapomniałem to chętnie odpowiem w tym wątku na wasze pytania odnośnie tego telefonu.
Zapraszam.
Re: Samsung Wave - pytania i odpowiedzi.Jak ze wsparciem? Rozwijają się jakieś społeczności?
Samsung ma w planach otworzyć jakiś sklep dla "Bada", a może już takowy jest? Multitasking jest taki jak mówią? Tylko dla wbudowanych aplikacji? Jak się spisuje wbudowana przeglądarka? Czy system jest zamknięty, czy też samsung zostawił pole do popisu developerom? Magik, de Lowe,niepoprawny szlachcic,oportunista,czarodziej Sx1.pl,SoS.pl i PDAforum.pl,wojownik o sprawę Polską.
Re: Samsung Wave - pytania i odpowiedzi.1. Poprzez aplikację "Moje konta" mamy dostęp do portali społecznościowych:
- Samsunga - Exchange ActiveSync - Yahoo - Windows Live - MySpace 2. Mamy w menu aplikację "Samsung Apps", z której już można pobierać gry i programy. Ilość jest na razie niewielka ale są. 3. Multitasking jest na wzór tego w s60. Dostęp do każdej aplikacji, nawet niewbudowanych. 4. Przeglądarka nie wyświetla niektórych stron internetowych i rezerwuje dużo pamięci ram. Na chwilę obecną jest nieco niedopracowana, ale nie ma możliwości ściągnięcia innej. 5. Samsung udostępnił sporo materiałów dla developerów, także wkrótce wysyp aplikacji jest pewny. Myślę, że będzie rozwijać się na wzór Androida.
Re: Samsung Wave - pytania i odpowiedzi.
Nie chodziło mi o portale społecznościowe typu nasza-klasa, bo to zupełnie zbędne jest . Czy rozwija się baza użytkowników dla bada? Coś jak xda-developers.
To cieniutko. Magik, de Lowe,niepoprawny szlachcic,oportunista,czarodziej Sx1.pl,SoS.pl i PDAforum.pl,wojownik o sprawę Polską.
Re: Samsung Wave - pytania i odpowiedzi.Tak, tu więcej info: http://developer.bada.com/apis/index.do
a próbowałeś mieć uruchomione 2 aplikacje nie "wbudowane" ? bo wszędzie podają, że to jest zablokowane. System nie potrafi zarządzać pamięcią dlatego czasem wywala błędy w przeglądarce i nie pozwala uruchamiać jednocześnie więcej niż jednej zainstalowanej rzez użytkownika aplikacji; jak widać nawet te 512MB RAM to za mało
Też mnie to zawiodło:( http://www.youtube.com/watch?v=j1HppPKVBKc Jak widać obsługa nie jest zbyt prosta, przeglądarka potrafi się zawiesić, a dodatkowo nie raz nie da się poprawnie korzystać ze strony. Mnie tam ostatecznie do telefonu zraziła ta pseudo nawigacja, która tak realnie pokazuje tylko mapę (jeśli się mylę to mnie popraw). Jak dla mnie system jest niedopracowany, jakby tu dali inny, już WM6.5 bym wolał, a ideałem były Android lub Symbian, bo telefon sprzętowo jest dla mnie optymalny, ale system to porażka. Powiem tyle, że do niedzieli byłem przekonany do kupna tego telefonu, zanim dowiedziałem się o nim wszystkich faktów
Re: Samsung Wave - pytania i odpowiedzi.Ad. 3
FAK. Próbowałem jednej nieautorskiej i reszty wbudowanych! Nie da rady uruchomić JEDNOCZEŚNIE dwóch pobranych! A do nawigacji to nie rozumiem pytania.
O to mi chodzi czy: a) można tylko przeglądać mapy b) program potrafi wyznaczyć trasę i prowadzić nas do celu
Re: Samsung Wave - pytania i odpowiedzi.Prowadzi do celu, jednak nie złapałem jeszcze FIXa i nie wiem jak to się sprawuje.
Re: Samsung Wave - pytania i odpowiedzi.oceniając to wszystko. no to bieda sos
![]() Pozdrawiam; Dominbik
Re: Samsung Wave - pytania i odpowiedzi.chlopy, multitaskingu nie ma, uruchomcie 5 aplikacji niesystemowych... podobno sie nie (ba) da.
Iphone telefon dla arystokratów dostępny już w TESCO: http://direct.tesco.com/p/inc/specials/ ... ariffs.asp
Re: Samsung Wave - pytania i odpowiedzi.No nie ma, nie ma.
Re: [Test] Samsung Wave S8500Jest już w każdej sieci!
Re: [Test] Samsung Wave S8500lelek, napisz kilka slow, warto czy nie?
co Cie w nim wkurza? pozdrawiam Iphone telefon dla arystokratów dostępny już w TESCO: http://direct.tesco.com/p/inc/specials/ ... ariffs.asp
Re: [Test] Samsung Wave S8500Co mnie wkurza?
DUŻA czcionka wiadomości SMS, brak nawigacji, brak ładnego widżetu na ekran główny. To chyba tyle, ale miałem już wszystko: Maemo, Android, WM, Symbian, Blackberry, Palm i wg. mnie - warto.